Bofællesskaber

Her kan du læse kort om de enkelte bofællesskaber.

Bofællesskaber
 
Bofælleskabet Bybjerggård.

Bofællesskabet Bybjergård er beliggende i Espergærde og indrettet i en tidligere gård. Der er i alt 6 lejligheder af forskellig størrelse (et- og toværelses lejligheder) med kitchenette og eget bad og toilet. Lejlighederne ligger såvel i stueplan som på første sal, og der er ikke elevator. Udover de enkelte lejligheder er der fælles køkken og opholdsrum, vaskeri samt adgang til fælles terrasse og have.
Bybjerggård ejes af Boligselskabet Teglværksgården under Boligkontoret Danmark.
Til varetagelsen af den pædagogiske støtte til de 6 beboerne er der knyttet 3 hjemmevejledere (3,00 nettostilling) til bofællesskabet.
 
Bofællesskabet Strandvejen.

Bofællesskabet Strandvejen er beliggende i Espergærde og indrettet i en tidligere patriciervilla. Der bor 8 beboere i 7 lejligheder, idet en af lejlighederne bebos af et par. Lejlighederne er af forskellig størrelse (et- og toværelses lejligheder) indrettet med kitchenette og bad og toilet. Lejlighederne er beliggende i såvel stueplan som på første sal, og der er ikke elevator. Udover de enkelte lejligheder er der et fælles køkken- og opholdsrum, vaskeri samt adgang til terrasse og have.
Strandvejen ejes af Boligselskabet Teglværksgården under Boligkontoret Danmark.
Til varetagelsen af den pædagogiske støtte til de 8 beboere er der knyttet 4 hjemmevejledere (3,97 nettostilling) til bofællesskabet.

Bofællesskabet Anna Anchersvej.

Boligfællesskabet Anna Anchersvej er beliggende i Helsingør og bygget til formålet som en del af et samlet byggeprojekt med i alt 20 boliger og fælles serviceareal og vaskeri. Nr. 1-21 er 10 rækkehuse, hver med entré, køkken- og opholdsrum, soveværelse og bad/toilet. Til hvert hus er der en lille have/terrasse. Derudover er der et stort fælles ude areal, som alle indgangsdøre vender ud til samt et stort fælleshus med køkken, der anvendes til fællesspisning og indendørs aktiviteter. Der bor pt. 11 beboere i rækkehusene, idet det ene hus bebos af et par.
Boligerne ejes af Den selvejende Institution Anchersholm, servicearealet af Helsingør Kommune.
Til varetagelsen af den pædagogiske støtte til de 11 beboere er der knyttet 7 hjemmevejledere (6,43 nettostilling) til boligfællesskabet.

Bofællesskabet Vinkeldamsvej.

Består af 9 kæde huse samt et fælleshus. Husene er fra 2011. De enkelte huse har 2 værelser, køkken og badeværelse, desuden har husene privat have og terrasse. Fælleshuset har fælles opholdsrum og køkken. Der er tilknyttet 4 stillinger.

 

 

Personale ansat i bofællesskaberne

Merete Erting, leder af bofælleskaberne.
Merete Erting, leder af bofælleskaberne.